Friday, April 29, 2011

SEMOGA ABAH CEPAT SEMBUH ^_^

ni lah abah mase kat HSA..kne pakai spec itam je..sebab xnampak ape kalau kne cahaye


assalam....erk ! umm hop semua dalam keadaan baik je..entry sblom ni ade ckp mcm2 dugaan y aku dapat untuk permulaan tahun 2011 ni..ni lah salah satunye...mcm mane pon aku redha ! ade power disebalik ni smue ! haha..erk ! abah aku hidap penyakit glaukoma (sakit saraf mata)..ak pon mule2 xtawu ape mende glaukoma 2..tp lepas dapat tawu abah sakit ni, ak trus search kat google apemende sakit ni..erk kronik gak rupenye sakit nih ! aku ingat kan bese2 je..umm glaukoma ni ade byk jenis..yg abah aku kene ni glaukoma sekunder..antare faktornye adalah : stress n diabetis ! "stress" maybe lepas abah posting kat PPD Kulaijaya abah mcm tertekan cket..keje+meeting+kursus full ! kesian aku tgok abah aku ni..tp ape bley wat..abah keje pon sbb nak tanggung aku jugak..sob sob..sory bah..T_T..>>lepas aku anta abah g specialist oftal kat kulai, doc bg surat soh rujuk kat HSA..hummm...doc ckp tekanan dalam mata sgt tinggi ! normal pressure under 20..tp abah smp 60 !..patotlah abah xnampak dah..kalau kene cahaya cket trus jadik putih (abah crite laahh..xpena rase lg)..umm esok nye ak pon anta abah g HSA, ingatkan nak wat cekup+treatment je, tup tup doc kasik surat untuk masoh wad..erk !abah masok wad !sape nak jage !sape nak ulang alik dari BT tiap2 ari! jaoh 2! 60km! >>lpas bincang ngan mak, mak pon bstuju nak jage abah..mlm yg 1st 2 mak tido umah pak long kat tampoi..dekat cket..pg esoknye pak long anta p hospital..ak dengan kental balik sorg2 kerumah..xkesa ape, tp ak paling benci traffic jam! kat jaln danga(depan TUNE.HOTEL) under construction,2 y agak gile jam bile time org2 balik keje..lagi 1 kat tampoi-skudai(pesimpangan masok gelang patah n pontian)..mmg gile aku..nak dijadikan citer 12 ari aku ulang alik dari BT..kaki ni mcm nak patah dah hadap jem tiap2 ari...kete waja ni dah laaa clutch panjang+keras!arghhh!..tp ak cube besaba..ni semue ujian..errrkk kadang2 mengamuk xtentu pasal gak ! dah lpas 12 ari 2, doc pon bg surat, abah bley discharge ! huh lega rasenye...tp kne anta abah g wat treatment 2 minggu sekali..tp skurang2nye xlah tiap2 hari nak hadap jem...umm skang ni mcm2 aku cube ikhtiar kann tok abah cepat sembuh..esok or lusa nak g stokis permata hijrah nak try lah ubat 2..bgos ke erk ? nak abah cepat sembuh sbb 23may ni ak da naik sem baru...sape nak wat keje2 ketua keluarga ni kat umah..selame abah xsihat ni ak wat smuenye..xpenah2 ak bayar cukai harta n cukai tanah ! hahah...tp part y paling bes pegang credit card abah n keluakan duit mase abah gaji..huhu..byak wokk duit !..erk tp abah xkasik gune credit card byk sgt sbb bulan depan kang sape nak g baya, ak dah balik..ak pon ambik alternativ, aritu aku baya lebih, so bulan depan xyah g baya..ak bley gune cket ! wuhuu..dengan izin abah OK !..saye bukan anak derhaka ! (kadang2 jelaah xslalu pon)..ermm skang ni aku banyakkan berdoa je supaya abah cepat sembuh ! jum same2 doakan abah akem jum ! t law abah dah sihat xrisaw aku pasal hal umah, bley focus study (erkkk mcm ayat pelajar cemerlang laa plak)..hummm Ya Allah Kau bantulah hambamu ini ! amin~~..umm dah penat plak nak menaip..ape yang kau harap semoga abah cepat sembuh n org2 sekeliling ak mintak maaf kalau2 xterlayan korang sbb aku terlalu busy ngan situasi skang !..hop korang paham..dah2..panas ni !ingat kan nak klua jap g mkn cendol pulut !erkk sedapnyew !! jum follow ! (jap2 ade pesanan, pade sape2 yg minat cendol, jgn bli cendol kat COOL BLOG..sumpah xsdap !! uerkk !) hehe...erkk !! bye !

2 comments: